Možnosti a limity rekonstrukce historických receptů na přípravu piva (na příkladu díla Františka Ondřeje Poupě)
Vol.70,No.2(2023)
Possibilities and limits of reconstruction of historical beer recipes (based on the example of the work of František Ondřej Poupě)
beer; recipes; František Ondřej Poupě
81–90
Basařová, Gabriela (2000): Přínos Tadeáše Hájka z Hájku českému a světovému pivovarnictví, in: Pavel Drábek (ed.): Tadeáš Hájek z Hájku, Praha, s. 79–92.
Bělohoubek, Antonín (1995): Život a působení Františka Ondřeje Poupěte, Praha.
Cornell, Martyn (2010): Amber, Gold & Black. The History of Britain's Great Beers, Stroud.
Drábek, Pavel (2000): Medicínské aspekty v Hájkově knížce o pivu, in: Pavel Drábek (ed.): Tadeáš Hájek z Hájku, Praha, s. 93–94.
Fischer, Kryštof (1706): Knihy hospodářské (…) O Hospodářstwj polnjm (…), Díl 1., Praha.
Hájek z Hájku, Tadeáš (1878): O pivě a způsobech jeho přípravy, jeho podstatě, silách a účincích, in: Kvas 6, s. 100–103, 122–125, 141–143, 163–164, 255–257, 366–367, 424–425, 477–480, 499–500, 518–520.
Hofmann, Gustav (1984): Metrologická příručka pro Čechy, Moravu a Slezsko do zavedení metrické soustavy, Sušice.
Kosař, Karel (1995): Brněnský sládek František Ondřej Poupě a umění vařit pivo, Brno.
Poelmans, Eline – Swinnen, Johan F. M. (2011): A Brief Economic History of Beer, in: Johan F. M. Swinnen (ed.): The Economics of Beer, Oxford, s. 3–28.
Poupě, František Ondřej (1974): Die Kunst des Bierbrauens physisch – chemisch – oekonomisch beschrieben I, Praha.
Poupě, František Ondřej (1820): Die Kunst des Bierbrauens physisch – chemisch – oekonomisch beschrieben II, Praha.
Poupě, František Ondřej (1821): Die Kunst des Bierbrauens physisch – chemisch – oekonomisch beschrieben III, Praha.
Poupě, František Ondřej (1801): Počátkové základního naučení o vaření piva, Olomouc.
Verberg, Susan (2018): Medieval Ale & Beer. Malting, brewing, philosophies, recipes etc. From the Middle Ages to the Reneissance. Online: <a href=https://www.academia.edu/36051244/Medieval_Ale_and_Beer target=_blank>https://www.academia.edu/36051244/Medieval_Ale_and_Beer</a> (30. 1. 2023).

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.