Vyhledávací dotaz
Hledání
Přihlášení
English
EN
Podrobnosti
O časopisu
Redakční rada
Distribuce
Kontakt
Aktuální číslo
Archiv
Pro autory
Recenzní řízení
Publikační etika
Podrobnosti
O časopisu
Redakční rada
Distribuce
Kontakt
Aktuální číslo
Archiv
Pro autory
Recenzní řízení
Publikační etika
 
Roč.70,
č.2
(2023)
Editorial
5
Stanislav Bárta
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-1
PDF
Pivo jako předmět bádání v rámci humanitních věd
7–12
Libor Zajíc
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-2
PDF
Cisterciáci a pivo : vaření piva ve středověkých klášterech a jeho odraz v písemných a hmotných pramenech českých cisterciáckých klášterů
13–29
Kateřina Charvátová
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-3
PDF
Historie brněnského pivovarnictví od zrušení propinace do první světové války
31–71
Filip Vrána
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-4
PDF
Salvator: jak se z piva stal pivní styl a poté opět pivo
73–79
Lukáš Provazník
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-5
PDF
Možnosti a limity rekonstrukce historických receptů na přípravu piva (na příkladu díla Františka Ondřeje Poupě)
81–90
Martin Juřička, Václav Štursa
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-6
PDF
Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach
91–106
Radim Brázda
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-7
PDF
Pivo v českém filmu : formální a sémantická analýza
107–116
Libuše Heczková, Kateřina Svatoňová
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-8
PDF
Sur a tři svatby : úloha piva při udmurtských přechodových rituálech
117–137
Dagmar Vysloužilová
https://doi.org/10.5817/SHB2023-2-9
PDF