Furnaces with heating shafts in the kitchens of Prague Castle
Vol.43,No.2(2018)
Prague Castle; kitchen; furnace; second half of the 16th century; 19th century
401–409
APH, SPS: Archiv Pražského hradu, fond Stará plánová sbírka.
APH, SPS–JMR: Archiv Pražského hradu, fond Stará plánová sbírka. Neznámý: sbírka plánů do r. 1918 – jmenný a místopisný rejstřík, 1569–1918. Rejstřík, 1973, ev. č. 16.
SCAPPI, B., 1570: Opera di M. Bartolomeo Scappi, cuoco divisa in sei libri. Nel primo si contiene il ragionamento que fa l'autore con Gio. suo discepolo. Nel secondo si tratta di diverse vivande di carne, si di quadrupedi, come di volatili. Nel terzo si parla della statura e stagione de pesci. Nel quarto si mostra.
BIEDERMANOVÁ, M.–CEJPOVÁ, M., 2017: Příspěvek k poznání topenišť Ludvíkova křídla Pražského hradu – Ein Beitrag zur Erforschung der Feuerstätten im Ludwigsflügel der Prager Burg, CB 17, 99–134.
CEJPOVÁ, M., v tisku: Kuchyně Pražského hradu.
SIROT, E., 2011: Allumer le feu. Paris.
ŠTAJNOCHR, V., 2017: Zámecké kuchyně. Praha.
VILÍMKOVÁ, M., 1972: Pražský hrad. Jižní křídlo. Stavebně historický průzkum. Dějiny. Ulož. v Archivu Pražského hradu ve Sbírce stavebně historických průzkumů, inv. č. 84.
VILÍMKOVÁ, M.–KAŠIČKA, F., 1976: Císařské kuchyně Pražského hradu, ZPP 36, 67–70.